keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Inno-Oppi esittäytyi opistoverkoston henkilöstölle

Inno-Oppi –hanke esittäytyi ILO OPPIA! -opistoverkoston henkilöstölle laivaseminaarissa 30.5.2012. Kaarinan kansalaisopiston rehtori Risto Jaakola kertoi Inno-Oppi -hankkeen tavoitteista ja henkilöstölle järjestettävistä täydennyskoulutuksista:

Inno-Oppi –esitys (Risto Jaakola)

ILO OPPIA! -verkosto selvitti keväällä 2012 henkilöstön työhyvinvointia ja muita työhön liittyviä laatutekijöitä työkyselyllä, johon vastasi 235 opettajaa. Kysely oli osa opistoverkoston päättyvää Osaava-hanketta, jonka myötä otetaan käyttöön yhteinen laadun itsearviointijärjestelmä CAF (Common Assessment Framework). Lisätietoja työkyselyn tuloksista ja vapaan sivistystyön opetushenkilöstön työhyvinvoinnista löytyy Sivistys.net -artikkelista Osaava-hanke toi esiin opistotyön laadun.

Seminaaripäivän aikana pohdittiin myös yhteisöllisesti työskennellen sitä, mistä opettajuus rakentuu eli mitkä ovat opettajan työssä tarvittavaan osaamiseen vaikuttavia tekijöitä, millaista opettajuuden pitäisi tulevaisuudessa olla ja mitä ympäröivässä yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset tarkoittavat  opettajuuden ja oman osaamisen kehittämisessä:

"Opettaja on innovaattori (uusien ideoiden löytäjä ja niiden työstäjä), psykologi (ryhmäyttäjä, vuorovaikuttaja ja keskustelija), innostaja ja motivoija, oppimisen asiantuntija, tiedon rakentamisen ohjaaja ja jo opitun ylläpitäjä, opetus- ja ohjaustilanteiden vastuuhenkilö ja vielä paljon muutakin - mutta ennen kaikkea opettaja on myös oppija. Opettaja opettaa ja oppii uusilla tavoilla ja yhdessä opiskelijoiden kanssa, mikä edellyttää opettajalta uudenlaista osaamista ja myös oman osaamisen kehittämistä." 

Mari Saarinen

Kuva: Auralan kansalaisopiston rehtori Juhani Pörtfors avasi seminaaripäivän.




Ei kommentteja: